WinVask -  Faktura

Varebildet: Valutapriser

Varebildet: Valutapriser

Previous topic Next topic  

Varebildet: Valutapriser

Previous topic Next topic  

+ Gjelder kun dersom valutamodul er aktivert i pluss

 

WinVask`s valutamodul kan regne ut pris i utlandsk valuta i henhold til valutakursen som man registrerer i systemoppsett, men det kan være ønskelig å ha en fast pris i en gitt valuta uansett valutakurs (Som da benyttes til å beregne Dekningsbidrag og fortjeneste i KR.

 

valutapriser

 

Dersom man ønsker en fast pris på varer i utlandsk valuta gjøres dette her, ved å klikke på Ny/Endre får man opp vindu som vist under.:

 

velgvaluta

 

I dette bildet kan en velge en valuta, for så å spesifisere pris i gjeldende valuta.

 

Merk: Gjeldende valuta benyttet til fakturering (i Norge NOK) skal ikke registreres i valuta tabellen med NOK og faktor 1, WinVask regner med at alt er NOK såfremt ikke en utlandsk valuta er spesifisert. Hvorpå WinVask fjerner momsen på fakturaen automatisk, lager du en valuta som heter NOK (m/Faktor 1) vil WinVask fjærne moms på vanlig fakturering innenlandsk.

 

 

Tips: I reskontro er fakturaer  med utlandsk valuta regnet tilbake til Norske kroner (om du befinner deg i Norge, Danske kroner dersom du er i danmark osv.), dette for å kunne rapportere salg i NOK, DKK uansett valuta det er solgt og fakturert i. Valutakurs i valutatabell ved registreringstidspunkt blir benyttet i såfall.