WinVask -  Faktura

Flettefelt & Fletting

Flettefelt & Fletting

Previous topic Next topic  

Flettefelt & Fletting

Previous topic Next topic  

 

Flettefelt & Fletting

 

Fletting var kvalmende enkelt. Bjarne Havnen                

 

 

Hva er flettefelt og hva menes med fletting ?

Vel flettefelt er felt uten egentlig verdi som ligger i dokumentet ditt, de er mer som en peker til hvor spesifikke verdier skal inn i dokumentet ditt. F.eks.: [FELT:KUND:NAVN] forteller programmet at kundens navn skal settes inn i denne posisjonen.

Men vi må velge kunden først, ellers så vet ikke programmet hvem verdi som skal erstatte flettefeltet.

 

Merk: Flettefelt kan ikke slettes slik du sletter bokstaver og tegn, prøver du vil WinVask Words bare gi en lyd, og ingen ting skjer. bruk: "Flette Felt & Fletting->Slett Flettefelt" for å slette.

 

Sette inn flettefelt

 

WinVask - Tilbudsbygger ønsker å knytte et dokument til en kunde slik at de verdier denne kunden (TIL PERSON) har settes inn i flettefelt så når setter inn flettefelt vil WinVask - Tilbudsbygger først og fremst spørre om du vil knytte dokumentet til en kunde (det er imidlertid ikke påkrevet).

 

_bm93                Dette er knappen for å sette inn flettefelt, Hurtigtasten er Ctrl-F Du kan også velge å bruke menyvalgene "Flettefelt & Fletting->Sett inn flettefelt                

 

Vise flettefelt / Vise fletteverdi

_bm94                

Dette valget skifter mellom "Vis Flettefelt", og "Vis Fletteverdi".  Standard ser man verdien til flettefeltene, men noen tider kan det være hensiktsmessig å se på selve flettefeltene.                

 

_bm95                

WinVask - Tilbudsbygger spør først om du vil knytte til en kunde, for å kunne hente flere flettefeltverdier.   Merk selv om du skal flette brev til mange kunder, så skal jo dokumentet bygges opp av flettefelt, det er kjekt å se "WinVask A.S" i stedet for "[Kon.-> Alt(1)]" i dokumentet sitt så jeg anbefaler at du knytter dokumentet til en kunde.                

 

 

_bm96                

I dette vinduet vises alle felt som kan settes inn i et dokument som flettefelt, men alle feltene vises ikke på en gang (ville blitt en laang liste) så derfor har vi gruppert feltene på "Kontakt, Kontaktperson, Dato & Tid, Meg, MittFirma, Produkter, og Ansatte"  Flytt markøren til ønsket felt og klikk på "VELG" knappen for å sette det inn i dokumentet ditt.                

 

Når flettefeltet er satt inn i dokumentet ditt, vil verdien som ligger bak vises, du kan også vise flettefeltene dokumentet ditt har, da velger du "Flette felt & Fletting->Vis Feltverdi" og verdien i feltene blir erstattet av feltnavn.

 

Slette flettefelt

 

For å slette et felttefelt, må du først velge det, så slette det. "Flette felt & Fletting->Slett valgt flettefelt"

 

_bm97                Dersom flettefeltet er valgt (grå bakgrunn) kan det slettes fra menyvalg til venstre.