WinVask -  Faktura

Interne Tabeller

Interne Tabeller

Previous topic Next topic  

Interne Tabeller

Previous topic Next topic  

 

WinVask Words interne data-tabeller

 

 

WinVask - Tilbudsbygger, har endel interne tabeller

 

Hvorfor interne tabeller ?  spør du kanskje

 

Vi skal forsøke å besvare dette her:

 

Noe av det mest problematiske for brukere som skal flette brev, er tilkoblingen til eksterne datakilder, selv om det er hjelpeskjermer O.Lign. Så blir det problematisk for mange.

 

I WinVask - Tilbudsbygger har vi løst dette ved å ha tabellene fastkoblet hele tiden, dette begrenser jo hvilke datakilder vi kan benytte oss av (Merk: WinVask Words kan også benytte andre databasers tabeller for kunde, vare, ansatt, og produkt,. Les kapittel ADO/ODBC kobling i "Avansert oppsett") men flettingen (Sette inn flettefelt blir betydelig enklere.

 

De enkelte tabellene blir beskrevet her.:

 

Kunde/Kontakt data-tabell

Denne data-tabellen inneholder navn, email opplysninger på TIL personen i dokumentet ditt, hver "Kunde" kan ha mange kontakter knyttet til. I tillegg kan du knytte ditt dokument til kunde tabellen, slik at du senere kan liste ut alle dokumentene til angitt kunde.

 

Produkt data-tabell

Her lagres varer og produkter du eventuelt måtte ha i ditt sortiment, dersom du ikke har varer, er det heller ingen grunn til å benytte denne tabellen. Data-tabellen, kan også lagre et dokument pr vare/artikkelnr. På denne måten vil generering av kataloger/tilbud  kunne gå som en lek.

 

Ansatte data-tabell

Dersom du driver et firma, og har ansatte vil denne tabellen hjelpe deg med å flette brev til Dine ansatte, F.eks. flett til alle ansatte skriv som gjelder julebord (Du kan selvsagt bare skrive ut x antall kopier av ett og samme dokument, men med Words kan du gjøre det hele meget personlig), send til x ansatte dersom det for eksempel gjelder permisjonsvarsel for avdeling xx.

 

Brevmal data-tabell

Dersom du har laget noen gode standard brev, tilbud, eller andre dokumenter du benytter mye. Kan du lagre dem som brevmal. dette sparer deg fra å gjøre de samme tingene igjen og igjen ved f.eks Et tilbud som skal sendes et prospekt.

 

Tekstblokker data-tabell

Tekst en skriver ofte lagres i tekstblokker, samt at de 10 første postene i tekstblokker data-tabellen, er knyttet til hurtigtastene:

 

Ctrl-1(post 1)

Ctrl-2(post 2)

Ctrl-3(post 3)

Ctrl-4(post 4)

Ctrl-5(post 5)

Ctrl-6(post 6)

Ctrl-7(post 7)

Ctrl-8(post 8)

Ctrl-9(post 9)

Ctrl-0(post 10)

 

les forøvrig Tabell vedlikehold for hvordan du kan flytte poster fra f.eks nr 21 til nr 3 (Ctrl-3)

 

Sitat data-tabell

 

Vel det har ofte slått meg at det hadde vært coolt med noen Pauli ord her, og der men så mangler jeg, så må jeg surfe på nettet, så er det annerledes format på det jeg limer inn. Etc. etc. Vel jeg lagde da et lite sitat register hvor du kan lagre sitat og eventuelt hente frem sitat.

WinVask - Tilbudsbygger har også innebygget over 100 sitater.

 

Jens Bang - Med kristelig nestekjærlighet tilgir jeg meg selv mine synder. Særlig de store. De små ser jeg fram til å gjenta.                

 

Merk: Sitat tabellen lagrer et dokument på et nummer, så det trenger ikke nødvendigvis å være et sitat som skjuler seg bak en nummer men hele dokumenter kan lagres på hvert nummer i sitat også.

 

Meg data-tabell

Har du skrevet "Med Vennlig Hilsen" mange ganger ?, vel i Meg tabellen inneholder informasjon om Deg som bruker av WinVask - Tilbudsbygger. Du kan sette inn flettefelt som inneholder MVH + Ditt navn, lagre dette i normal Malen, og for fremtiden glemme å måtte skrive dette, også på fra delen av Email er deg "Meg" tabellen som benyttes.

 

Merk: Ved installasjon av WinVask-Words vil Words laget en post pr bruker i denne tabellen, slik at ulikhet oppstår, såsnart du har anledning anbefaler vi deg å legge inn ditt navn og adresse.

Firma data-tabell

Kanskje du benytter  WinVask - Tilbudsbygger på din arbeidsplass, vel da er informasjon om ditt firma grei å flette inn i ditt dokument, firma data-tabellen inneholder denne informasjonen.

 

 

En datamaskin kan ikke erstatte sunt vett mer enn en blyant kan erstatte skolegang. Men å skrive uten blyant er ikke akkurat noen fordel. -  Robert McNamara