WinVask -  Faktura

TPS Database Gratis/Pluss

TPS Database Gratis/Pluss

Previous topic Next topic  

TPS Database Gratis/Pluss

Previous topic Next topic  

En standard WinVaskdatabase består av flere under databaser (vist i bilde lengre ned)

 

Vi har valgt å splitte faste-date fra produksjonsdata (kan slås av i systemoppsett), dette betyr at hvert år får man en ny tom produksjonsdatabase uten ordrer, fakturaer eller noen oppføringer i reskontro.

 

Hvorfor ?

 

1. Når du har fakturert ordren din, og mottatt pengene, samt regnskapsføreren har ført bilaget, er en faktura kun interessant for oppslag senere, og for å slippe å sitte å bla i gamle fakturaer tilbake fra 1998 kan det være greit å få starte med blanke ark ved årsslutt. Man kan fremdeles "gå inn i gammel" database /har du flere en 2 årsdatabaser spør WinVask hvem du vil jobbe med, standardverdi=inneværende år).

 

2. Dersom (som en kunde hadde) du har 6 500 000 ordrelinger, og starter samlefakturering så tar det en god del tid å filtrere ufakturerte ordrelinjer fra fakturerte ordrelinjer før utskrift genereres. Er mestepatrten av ordrelinjene bare historikk alikevel er det ingen god grunn til å jobbe med dem i årevis senere. Kun å ha tilgang er viktig.

 

Kunder, varer derimot er jo vanligvis fast hvert år, så disse tabellene ligger i den generelle databasen som ikke skifter hvert år.

 

+ Tips: WinVask har også en automatisk arkiveringsfunksjon, samt sikkerhetskopi

klient1db

WinVask pluss kan ha flere klienter i Gratis  er det kun 1, hver klient kan ha flere produksjonsdatabaser, men kun 1 generell database (som inneholder kunder varer etc.)